270
16:30
31.01.2025

TÜBİTAK süreçleri ile ilgili  genel bilgi ve dökümanlara buradan ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Projeleri ve Yarışmaları Genel Bilgilendirme Toplantısı Sunumu

 

TÜBİTAK 4007 "Tokat Bilim Şenliği 2" Projesi

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütücülüğünde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi İşbirliğinde yürütülen TÜBİTAK 4007 ''Tokat Bilim Şenliği 2'' Projesi 26-27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde gerçekleşmiştir. Proje 26 Eylül 2024 tarihinde Tokat Vali Yardımcımız Osman Sarı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, İlçe Müdürleri, okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla açılışı gerçeklestirilmistir. Okullarımızdan toplam 6000 den fazla öğrenci, üniversite öğrencileri, öğretmen ve genel halk ile toplam yaklaşık 10.000 kişi Bilim Şenliğine aktif olarak katılmıştır.

TÜBİTAK 4007 Projesi ilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademeleri kapsayan ve genel halkın dahil olacağı etkinliklerden oluşan, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını hedefleyen şenlik havasında bir projedir. Bilim Şenliğinde 33 atölye, 501 etkinlik sergilenmiş, ve katılımcıların atölye etkinliklerine birebir katılarak, yaparak ve yaşayarak aktif olarak katılımları sağlamıştır. Atölyeler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki akademisyenler ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan öğretmenler tarafından gerçekleştirilmiştir. 3 gün süren bilim şenliği öğrenci, veli ve halkımızın yoğun ilgileriyle sonlanmıştır.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı

TÜBİTAK 4006 projeleri, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma ve yenilikçi çözümler üretme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bilim fuarlarıdır. Bu projeler, öğrenci ve öğretmenlerin bilimsel süreçleri deneyimlemesine olanak tanırken, bilimsel bilginin toplumla paylaşılmasını teşvik eder. Aynı zamanda, katılımcılara takım çalışması, problem çözme ve proje yönetimi gibi beceriler kazandırır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Desteği okul başvuruları takip edilmiştir ve okullarımızın katılımı sağlanmıştır. İl geneli okullarımızın bilim fuarlarına başvuruları takip edilmiş ve 145 okulumuz başvuru yapmışlardır.

4006 Bilgilendirme Sunumu (11. Dönem)

4006 Proje Örnekleri

 

TÜBİTAK 2204-A/B/C/D Proje Yarışmaları

Proje Yarışmaları Bilgilendirme Sunumu

TÜBİTAK 2204 proje yarışmaları, lise ve ortaokul öğrencilerinin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve araştırma yapma alışkanlığı kazanmaları açısından büyük fırsatlar sunar. Bu yarışmalara katılmanın sağladığı başlıca faydalar şunlardır:

1. Bilimsel Düşünme ve Araştırma Becerileri Kazandırır

  • - Öğrenciler bir problemi tanımlamayı, hipotez oluşturmayı, deney ve gözlem yapmayı öğrenir.
  • - Bilimsel araştırma sürecini uygulamalı olarak deneyimleyerek akademik gelişimlerini destekler.

2. Yaratıcılığı ve İnovasyonu Teşvik Eder

  • - Öğrenciler, kendi özgün projelerini geliştirerek yaratıcı düşünme becerilerini artırır.
  • - Yenilikçi çözümler üretmeye teşvik edilirler.

3. Ekip Çalışması ve Sorumluluk Bilinci Aşılar

  • - Öğrenciler grup halinde çalışarak ekip ruhunu ve iş birliği yapma becerilerini geliştirir.
  • - Zaman yönetimi ve sorumluluk alma konusunda deneyim kazanırlar.

4. Öğrencilerin Özgüven ve Sunum Becerilerini Geliştirir

  • - Projelerini jüri önünde sunarak etkili iletişim ve sunum becerilerini güçlendirirler.
  • - Kendilerine güvenleri artar ve akademik kariyerlerinde avantaj sağlar.

 

TÜBİTAK 2237-A Proje Yazma Eğitici Eğitimi

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından organize edilen Samsun Bölge Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen Ortaokul ve Lise Öğretmenlerine Yönelik 2204 -A ve 2204-B Proje Hazırlama Eğitimi, 14 Aralık Cumartesi günü çevrimiçi, 15 Aralık Pazar günü ise yüz yüze eğitim şeklinde yapılmıştır.

Tokat ili ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik proje hazırlama eğitimi programı, TÜBİTAK tarafından belirlenen 6 ana alandan öğretmenlerin katılımları ile 10 'ar kişilik oluşturan sınıflarda, (1)Biyoloji- Kimya (2) Tarih- Türk Dili ve Edebiyatı (3) Teknolojik Tasarım- Yazılım (4) Sosyoloji- Psikoloji (5) Coğrafya- Değerler Eğitimi, (6) Fizik- Matematikten oluşan ana alanlarda 60 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

 

Bilim Söyleşileri

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, bilim insanlarını öğrenciler ve halkla buluşturmak amacıyla okul müdürlerimize bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. İl genelinde proje kapsamını ve tarihlerini duyurmak için okullarımıza afişler gönderilmiştir. Sosyal medya platformlarında da etkinlik tanıtımları yapılarak daha geniş bir kitleye ulaşılmaya çalışılmıştır.

Yayın Tarihi: 31.01.2025